Failing to Connect

NEJE MASTER 2S plus laser engraver & cutter
Post Reply
ronald44181000
Posts: 3
Joined: Wed Jul 07, 2021 8:46 pm

Failing to Connect

Post by ronald44181000 »

Is it a Control Board issue when the machine will connect, but then hang in a Busy State? No matter what I do, as long as I use the NeJe_Updater_v.3.7 my machine will load Lightburn, but it will hang while at 100% and report that the device is busy. I have a replacement board on its way, but I would like to be able to use my machine in the interim to at least be able to recoup some of my investment.
Is there a Newer Updater, even one that is in its Beta Development Stage?
JackWong
Posts: 32
Joined: Thu Jun 17, 2021 2:17 am

Re: Failing to Connect

Post by JackWong »

If your device is not working properly, please take a video to us according to the following steps.
1. Plug out 12V power cable, plug out USB cable, plug out the cable of laser moudle, move the laser module to the middle of the working range manually.
2. Plug in 12V power(we need to know the 4 leds status when you plug in, please shoot it in video).
3. Plug in the cable of laser moudle.
4. Press the red button of device, wait homing complete(if your device have homing problem, you can stop filming).
5. Plug in USB cable, run NEJE program, wait for auto connection complete(if your device have connection problem, you can stop filming).
6. Set carve time to 20, set laser power to 100%, choose a picture and start a carving.
7. If there are some other problems with your device, please continue filming.
OK, done, send this video to us, we will help you solve the problem.
lcm_mady
Posts: 1
Joined: Sat Jul 17, 2021 6:46 pm

Re: Failing to Connect

Post by lcm_mady »

Hello, i bought a Neje S2 Plus motherboard. The problem is this: during engraving it stops. Sometimes I have 30.40.56% of the project. The strange thing is that symbols appear in the layer image. I use the Lightburn program. I changed the usb cable, I grounded the equipment, I replaced the laptop, I tried with all 3 firmware (all baudrate). I mention that I bought the plate separately. I use a 40w Neje engraving head.
dav
Site Admin
Posts: 148
Joined: Sat Nov 21, 2020 4:00 am

Re: Failing to Connect

Post by dav »

I inform the engineer to contact you, please don't worry, if it is a motherboard problem, we will arrange to send you a new motherboard.
dav
Site Admin
Posts: 148
Joined: Sat Nov 21, 2020 4:00 am

Re: Failing to Connect

Post by dav »

Please contact the store where you purchased the device to get a brand new motherboard.
CableGuy2006
Posts: 3
Joined: Thu Nov 18, 2021 7:51 pm

Re: Failing to Connect

Post by CableGuy2006 »

Has this lightburn connection issue been determined to be a motherboard failure issue?
Post Reply